Hvorfor bør foreldre oppmuntre barn og unge til å svømme?

ung-svømmer

I dag bruker mange barn mesteparten av fritida si på datamaskinen eller TV-en. Dette er ikke bra for kroppen, spesielt ikke for ryggraden og bein- og leddsystemet.

Langvarig stillesitting er veldig skadelig. Feil ernæring hos barn og mangel på tid med foreldre på grunn av hektisk livsstil forverrer i mange tilfeller helsebildet ytterligere. Spørsmålet er da: hvordan kan vi oppmuntre barna våre til å trene kroppen og spise riktig?

Svømming gjør barn og unge smidige og sterke, mens inaktivitet betyr sløvhet, treghet og til slutt sykdom. Det er mye bedre å lede barna til trening med en gang, enn å senere korrigere manglene som oppstår på grunn av en usunn livsstil når vekstfasen inntreffer. Forebygging er nøkkelen. Det er best å starte mens barna er sunne, og ikke vente på at helseproblemer skal dukke opp. Med større aktivitet øker appetitten og lysten på sunn mat.

Langvarig stillesitting og fysisk inaktivitet kan gjøre at barnet er lite innstilt på å trene kroppen. Da trengs det at foreldrene motiverer til deltakelse og passer på at barnet møter på trening.

Etter kort tid vil de fleste finne seg godt til rette i svømmesporten og glede seg til å møte venner på trening.

Det viser seg også at skoleprestasjonene bedrer seg med sunne fritidsaktiviteter som skaper fysisk og mentalt overskudd.

Share this post with your friends